menu

Boten zijn er om gevaren te worden

WATERSPORT TERUG IN BALANS

HET VERHAAL

Ontstaan van Social Skipper

Wij van Social Skipper zijn ook de aluminium boten bouwers van het merk Tenderline. Bij Tenderline streven wij ernaar om onze boten te bouwen vanuit een focus op Onbezorgd Varen. We gebruiken hier duurzame materialen voor, zoals aluminium, waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt. Elegante lijnen, heel goede vaareigenschappen en een ontwerpfilosofie vanuit de gebruiker vinden wij erg belangrijk. Maar willen we nog wel allemaal een eigen boot bezitten? 

 

Persoonlijke motivatie

Nieuwe inzichten komen niet uit de lucht vallen maar ontstaan vaak uit een irritatie. Tenderline ben ik in 2010 begonnen met de gedachte dat ik graag een betaalbaar en onbezorgd bootje wilde bouwen voor een groot publiek. Mijn vader is een boten bouwer van klassieke houten schepen en in mijn jeugd heb ik hem daarbij veel geholpen. Er zat echter een groot nadeel aan die prachtige houten schepen. Elk jaar maar weer schuren en schilderen. Dat kan anders dacht ik toen. Mijn Tenderline boten moesten gebouwd worden voor de hogedrukspuit in plaats van de kwast.

Inmiddels hebben we een mooie vloot aluminium boten gebouwd. Als je naar de levensduur kijkt van Tenderline boten zijn ze erg duurzaam maar je moet er wel een flinke investering voor doen. Wat mij als boten bouwer verbaasde is dat ik soms boten tegenkwam die maar 8 uur in een seizoen hadden gevaren. Dit kon toch niet de bedoeling zijn? Deze verbazing heeft mij aan het denken gezet over hoe de watersportrecreatie er dan wel uit zou moeten zien. 


Missie: Onbezorgde waterrecreatie voor iedereen

Ik ben ervan overtuigd dat het beleven, ontspannen en recreëren op het water een groot plezier biedt waar iedereen toegang toe zou moeten hebben.  Individueel bootbezit is echter te exclusief geworden en simpelweg niet duurzaam. Door meer gezamenlijk gebruik te maken van een boot kunnen we de watersportrecreatie optimaliseren, vergroten en toegankelijker maken voor een breder publiek.