menu

Wat het kost

€ 1.250,- VOOR EEN JAARABONNEMENT OP DE G5

klik hier voor alle modellen

WAT KRIJG JE ERVOOR

Aluminium boot

Social Skipper is een initiatief van Tenderline. Alle Tenderline modellen kunnen ingezet worden om boten met elkaar te delen. Tenderline bouwt aluminium boten waar net zoals bij Social Skipper de focus ligt op “Onbezorgd Varen”. Tenderline boten zijn zeer robuust, degelijk en eigentijds ontworpen. Wil je meer weten over de boten zelf bezoek dan onze website op www.tenderline.nl

Een jaarprijs geen verassingen

Een vaarseizoen loopt van 1 april tot  1 oktober. Het abonnement is inclusief al het onderhoud winterstalling, ligplaats en een allrisk verzekering. Wij vragen een borg van 1% van de waarde van de boot, dit komt overeen met het eigen risico van de verzekering. De enige kosten die je zelf nog moet betalen is de benzine.  Hiervoor krijgt iedere Skipper een eigen benzinetank van 12 of 25 liter die je zelf beheert.

Online Agenda tool

Het delen van een boot doe je samen en wij zouden het fijn vinden als dit ook sociaal gebeurt. Wij zijn een online agenda aan het ontwikkelen waar iedereen kan zien wat je nog kan varen en wanneer je dat graag wilt doen. Wij zullen ervoor zorgen dat er duidelijke regels komen wat wij wel en niet sociaal vinden. Als het kan verwerken we de regels in de (on)mogelijkheden van de agenda zodat je er ook niet echt over hoeft na te denken. De agenda is een tool die telkens ontwikkeld zal worden en wij willen graag van jullie weten hoe wij hem beter kunnen maken.

Allrisk verzekering

Een ongelukje zit in een klein hoekje en dan is het wel fijn om te weten dat alle boten Allrisk verzekerd zijn met een eigenrisico van 1% van de nieuwwaarde. Wij zijn heel blij dat Kuiper Verzekeringen onze partner hiervoor is. Deze organisatie is heel erg verbonden met de watersport en dat vindt je terug in de service die zij bieden.

Ligplaats in een haven

Samen met de andere Social Skippers wordt er gezocht naar een ligplaats in een haven die voor iedereen het meest gunstig is. In het abonnement hebben wij hier €800 voor meegenomen. Mocht een ligplaats duurder zijn wordt dit voor het vaarseizoen overlegd met alle Skippers.

Financiele zekerheid

Onze abonnementen worden voor ieder seizoen in rekening gebracht, het bedrag moet in een keer betaald worden en daarna vragen wij een jaar lang geen geld meer van je. Wij doen dit bewust op deze manier zodat je vooraf zeker weet of je het kan en wil betalen. Je mag tijdens het seizoen opzeggen maar wij geven hier geen abonnementsgeld voor terug. Wel mag je een andere Skipper voorstellen om je abonnement over te nemen. Als je midden in een seizoen instroomt betaal je na rato+20%. Natuurlijk is het ook mogelijk om naar een andere boot door te stromen als daar de ruimte voor is.

Onderhoud door Social Skipper

Het mooie van een aluminium boot is dat er niet heel veel onderhoud voor nodig is. Doordat je de boot intensiever zal gebruiken dan normaal  zal de boot circa vier dagen per jaar niet beschikbaar zijn omdat de motor een beurt moet hebben zodat wij je er ervan kunnen verzekeren dat je in een veilige boot vaart.

Onderhoudsvrije Kussenset

Alle boten zijn voorzien van een onderhoudsvrije kussenset van Ventisit. Deze kussens kunnen geen water opnemen zijn schimmelvrij en eenvoudig te reinigen.

200 vaaruren beschikbaar

Met een abonnement van Social Skipper hoef je nooit bang te zijn dat een boot altijd bezet is als jij een keer wilt varen. De boten hebben niet meer dan 5 gebruikers zodat er altijd wel een dag voor jou bij zit om het water op te gaan. Als we door de week alleen de avonduren rekenen en in het weekend volle dagen dan zijn er circa 1000 uren beschikbaar per boot. Dat betekent dus dat je tot wel 200 uur kan varen met jouw eigen boot.

Droge winterstalling

Aan het eind van het vaarseizoen brengen wij jullie boot naar een overdekte winterstalling. Voordat de Tenderline in een winterslaap gaat wordt eerst de onderkant goed schoongemaakt en krijgt de motor haar winterbeurt. Aan het begin van ieder seizoen zorgen wij er weer voor dat de boot klaar ligt voor een jaar vol nieuwe belevingen.

Helpdesk voor al je vragen

Als we een nieuwe boot in gebruik nemen zullen we een dagdeel plannen waarop alle Skippers uitleg krijgen over de boot en hoe je ermee moet varen. Dit is meteen een leuk moment om je mede Skippers te ontmoeten en als je dat wil ook elkaars gegevens kan uitwisselen. Mocht je tijdens het gebruik van de boot vragen hebben of je wilt je ervaringen met ons delen dan kan je ons altijd bellen. Natuurlijk vinden wij het super leuk als je jouw Social Skipper avonturen met ons wil delen op Facebook, YouTube, Twitter of Linkedin. En een beetje Social Skipper doet dat natuurlijk ook!

WAT MOET JE ZELF DOEN

Veel varen

Wij zoeken met Social Skipper naar watersporters die veel willen varen en eigenlijk wel een eigen boot zouden willen bezitten.. Met een deelboot van Social Skipper kom je daar het dichtste bij en heb je niet de zorgen.

Benzine tanken

Voor de kleinere boten geen gedoe met verrekeningen van brandstof. Iedere Skipper heeft zijn eigen brandstoftankje (12 of 25 liter) die je zelf beheert. Zo kan je ook zelf kiezen waar je wilt tanken. Bij de grotere boten met een vaste brandstoftank wordt er aan de hand van de digitale verbruiks gegevens van de motor berekend hoeveel brandstof je hebt verbruikt en automatisch van je rekening afgeschreven.

Lekkere hapjes en drankjes

Als je een lekkere dag op het water bent kunnen de hapjes natuurlijk niet ontbreken. Er is genoeg ruimte aan boord om een koelbox mee te nemen. En zorg er ook voor als het een warme dag is dat je genoeg water drinkt! Maar ga er vooral ook eens ‘s avonds op uit met een sixpack biertjes of een goed glas wijn. Denk erom, ook op het water moet er dan wel iemand De Bob zijn…

Zwemkleding meenemen

Varen is al super leuk maar wat dacht je ervan om eens aan te leggen aan een strandje en de hele dag genieten van de zon. Maar pas op want je verbrand enorm snel, neem dus goede waterbestendige zonnebrandcrème mee. En als je een abonnement hebt op een snelle boot kunnen wij uit ervaring zeggen dat wakeboarden en waterskiën echt een top activiteit is voor jong en oud.

Boot netjes achterlaten

Als je weer uitgerust en tevreden aan het eind van de dag aanlegt in de haven zijn er nog een paar dingetjes die je moet doen voordat je naar huis kan. Controleer of je de boot goed en stevig hebt afgemeerd, log uit met je digitale sleutel zodat je bootdelers weten dat de boot weer vrij is. En het is natuurlijk voor een Social Skipper vanzelfsprekend dat de boot ook schoon en netjes wordt achtergelaten.

WAT KOST NIET DELEN

Wat kost het nu als je deze boot niet zou delen met andere Social Skippers. Het bezitten van een boot brengt een hoop jaarlijkse kosten met zich mee. Wist je dat eigen bootbezit gemiddeld 10% van de aanschafprijs per jaar kost! Dit is in de eerste jaren na aanschaf zelfs nog meer. Daarnaast moet je een flinke aanschaf-investering doen  waardoor je dat geld niet voor andere leuke dingen kan gebruiken. Als laatste moet je er maar zin in hebben om al het gedoe rond bootbezit te regelen. Onderstaand laten wij zien wat de financiële voordelen van Social Skipper zijn in vergelijking tot het kopen van een eigen boot.


Rekenvoorbeeld:

 

Eigen bezit

Tenderline G5
Accesoires

Totaal

Jaarlijkse kosten
Afschrijving 1e jaar
Abonnement
Verzekering
Ligplaats
Onderhoud
Winterstalling

Totale kosten per jaar€ 18.095,00
€ 1.405,00

€ 19.500,00


€ 1.250,00
X
€ 300,00
€ 800,00
€ 200,00
€ 800,00

€ 3.350,00

Social Skipper

V
V

V


V
€ 1.250,00
V
V
V
V

€ 1.250,00

 

Delen van een boot is niet alleen leuk en sociaal maar ook echt een stuk goedkoper dan zelf een boot aanschaffen en je kan het ieder jaar opzeggen.